Themadagen en retraites


 

 

Vierdaagse Stilteretraite in Radhadesh

van 2 tot 5 januari 2024 Yoga, Adembewustzijn, Meditatie en Relaxatie in Radahadesh (Durbuy)

“begeleid door Ann Van Engeland

VOLZET

 

Ter inspiratie voor een volgende retraite, delen we graag de informatie die misschien met jouw noden resoneert. We horen graag waar jou verlangen ligt in formule van retraite, inhoud, tijdstip … Dank om ons op die manier zin te geven om dergelijke dagen verder te blijven organiseren.We organiseerden al eerder enkele weekends “yoga & wandelen” en “yoga & poëzie”. Heb jij een suggestie voor een volgende editie? Laat het ons weten! 

Vier het nieuwe jaar op een heel bijzondere (stille) manier, in de feërieke sfeer van Radhadesh nabij het stadje Durbuy in de Ardennen. Laat je inspireren en herontdek je ware zelf via het beoefenen van yoga, meditatie, via relaxatie, ademtechniek, meditatief wandelen, tijd voor jezelf …

De intentie is om te onthaasten, te verstillen, voluit te genieten van de eenvoud van het leven. De mate van stilte die je wil beleven, kies je zelf. We houden er wel aan om in de gebouwen (gangen, yogaruimte, eetruimte) de stilte te bewaren. Je kan dit voor jezelf nog versterkend beleven door ook de rest van de tijd in stilte te zijn, zonder multimedia of andere storende prikkels.

In de sfeervolle meditatieruimte doen we samen enkele sessies yoga, losmaakoefeningen, meditatie en relaxatie, en in de prachtige omgeving hoort er ook een geleide (meditatieve) wandeling bij. We leren zo dat ook via de beweging in het dagelijkse leven die innerlijke stilte, je Zelf, blijvend kan beleefd worden.

In het lokale restaurant genieten we ’s ochtends van een rijkelijk ontbijt, en ’s middags en ’s avonds van de authentieke Indische keuken (op maat van de westerse mens!), met uitzicht op de mooi aangelegde tuin.
Er zijn op het domein zelf een warme bakker, een ruime collectie aan Indisch artisanaat in de lokale souvenierswinkel, een museum en een plaatselijk spiritueel wandelparcours. Ook ligt vlakbij in de bosrijke glooiende omgeving het alom bekende toeristenstadje Durbuy.

“Wanneer de wervelingen in het denken tot stilstand komen, is de Ziener gevestigd in zichzelf.” (Patañjali)

Iedereen die de stilte verwelkomt als een bron van inspiratie voor een bewuster, vreugdevoller en kwaliteitsvoller leven is welkom – met al wat er is. Stilte opent je hart, schept ruimte en rust en brengt je weer bij jezelf. Tijdens deze stiltedagen kan je alles loslaten en jouw diepste essentie weer ervaren en weten wie jij bent. In deze verbinding en in dit Weten is alles zoals het is, ben je helemaal in het Hier en Nu. Je keert naar huis terug gevoed met inzicht, begrip en nieuwe kracht.

 

Voorstel programma 

 

pranayama
workshops-in-lier-belgie