Over ons


 

Ann Van Engeland (°1967)

Eerst werd Ann opgeleid in de biologische wetenschappen in Leuven, met aanvullende studies in de humane wetenschappen in Leuven, Louvain-la-Neuve en Antwerpen. Een vierjarige therapeutische opleiding in de Educatieve Academie te Berchem gaf haar de nodige tools om met individuen en groepen op dieper niveau via creatieve werkvormen aan de slag te gaan. Training van teams in de sociale sector en individuele coaching van zorgverleners is ondertussen een vast engagement naast haar deeltijdse onderwijsopdracht in OKAN (Nederlands voor anderstaligen). Daarnaast mocht zij vanuit haar vijfjarige opleiding als yogadocent haar jarenlange passie voor yoga verdiepen door de wekelijks yogalessen voor beginners en gevorderden, en via regelmatige bijscholingen en workshops.

Ann laat zich inspireren door de natuur, haar man Bruno en haar zelfbewuste dochters Sarah en Mirthe, echte ontmoeting van zielsgenoten over heel de wereld, helende muziek, gezonde voeding en beweging, wellnessmomentjes, wijsheidsliteratuur en de stilte. 

 

Bruno Swinnen (°1957)

Tijdens de 18 jaren van een leven als monnik in de Karmel werd Bruno opgeleid in de Mystieke Spiritualiteit en studeerde hij filosofie en theologie (KUL). Hij werd leraar aan de Europese School in Brussel en gaf jaren bezinningsdagen aan de laatstejaars van het secundair onderwijs. Na een vierjarige therapeutische opleiding in de Cliëntgerichte en Experiëntiële Psychotherapie ging hij aan de slag als psychotherapeut en trainer. Het werken met mensen en groepen in opleiding werd verdergezet als docent Zingeving & Ethiek, als coach en als trainer aan het Hoger Instituut voor Verpleegkunde in Turnhout (HIVSET).

Lezen, wandelen, fietsen en poëzie schrijven behoren tot zijn dagelijkse inspiratie en bezigheden. Hij is voorganger in liturgie en in overgangsrituelen en wordt enthousiast als hij zich kan verdiepen in de levensfilosofieën vanuit oost en west, in vormen van yoga en meditatie, zang en dans.