Andere yogastijlen


Yin Yang Yoga

begeleid door Liesbeth Donkers

Ik omschrijf mezelf graag als een rustzoeker. De natuur, mooie muziek, een goed boek en yoga bieden mij de rust die ik nodig heb om mijn energielevel op peil te houden. Ik beoefen mijn yogastijl het liefste op muziek, in een fijne yogaruimte of in de natuur. Ik spendeer heel wat tijd aan het uitzoeken van muziek die goed voelt om yoga op te beoefenen.

De yogavorm die ik het langst heb beoefend, is Hatha yoga.  En alles wat ik reeds leerde, beleefde en meemaakte wil ik graag delen met gelijkgestemden op en naast mijn mat. Ik hoop hen te kunnen inspireren en dat alles met een lach en een traan. Zoals het komt…

Lessen Yin Yang Yoga

Bij deze yogastijl nemen we echt de tijd om ons lichaam eerst zacht en langzaam op te warmen. We bereiden ons rustig voor op een ‘yinne’ manier om nadien meer actief, yang te bewegen. Tijdens de yin kom je meer in aanraking met losmakende en afzonderlijke houdingen. Tijdens de yang zal je van de ene houding naar de andere ‘flowen’. Je zal energie voelen stromen en soms het gevoel hebben dat je aan het dansen bent. Ook bij deze vorm staan creativiteit, traag bewegen, mild zijn voor jezelf en je ademhaling centraal. Door de combinatie van yin en yang is deze yogastijl toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Kortom, elke yogi zal nadien voelen dat lichaam en geest weer in balans zijn.

Alle lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Je kan meedoen op de data die jou passen door een mailtje of whatsapp berichtje te sturen.  Heb je vragen? Laat het weten:

Liesbeth_donckers@hotmail.com    0477 466 204

Neem ook een kijkje op www.liesbethdonckers.be

Meebrengen: soepele kledij, flesje water, alle yogamateriaal is aanwezig in de zaal.

 

 

 

Zwangerschapsyoga

NIEUW ! 

Onder deskundige begeleiding van ervaren vroedvrouw en zwangerschapsyogadocente Ann VervloetZwanger zijn is een bijzondere tijd waarin lichaam en geest zich voorbereiden en klaarmaken om een nieuw leven geboren te laten worden. Het is letterlijk en figuurlijk een periode van grote groei. Niet alleen voor het nieuwe leven wat in jouw eigen lichaam groeit, maar ook voor jou, de vrouw die (opnieuw) moeder wordt. Dit bijzondere proces vraagt om verstilling en verdieping, op een warme, geborgen plek waarin jij als zwangere kan aarden en contact kan maken met het leven in je buik.

Tijdens de  lessen zwangerschapsyoga komen er 3 belangrijke elementen aan bod: ontspanning – ademhaling, actieve yoga oefeningen en informatie rond zwangerschap en geboorte (vanuit het informed consent principe).  Ook worden er natuurlijke technieken aangereikt om vanuit kracht en vertrouwen om te gaan met spanning, pijn, emoties, angst, … . Er wordt ook ruimte gecreëerd om al jullie vragen te stellen en om in uitwisseling te gaan met andere aanstaande moeders.

Tijdens de partnerles wordt je partner uitgenodigd om samen met jou en de baby in verbinding te gaan. Om je samen voor te bereiden op de geboorte (aanleren van ontspanningsoefeningen en houdingen tijdens de weeën) en het verwelkomen van jullie kindje. 

Ik kies bewust voor een kleine groep (max. 7) om zo makkelijker naar een diepere verbinding te gaan met jezelf, met de ander en met elkaar. 

Interesse? Neem contact op met Ann via vervloetann@gmail.com  of 0474 690015.

Nieuwe lessen worden ingepland in het prille nieuwe jaar 2024.

Meer info over Ann: Praktijk Poderosa    www.poderosa.be